F.A.Q

 

Hoe werkt een katoenen geurverspreider?

Katoenen geurverspreiders werken op basis van katoenen stokjes die de oliën in de lucht verspreiden. Katoen bestaat uit vezels die de olie op de bodem opzuigt, en die via capillaire werking in de lucht verspreidt. Dat gebeurt vanzelf, zonder bijkomende energiebron.

 

Hoeveel stokjes heb ik nodig en hoelang zal de dispenser zijn geur behouden?

Dit hangt af van een aantal factoren. Het belangrijkste is de grootte van de kamer. Alles hangt af van hoeveel geurintensiteit je graag had gewenst, hoeveel je kamer geventileerd is en hoeveel de kamertemperatuur bedraagt.

Bij de geurverdeler van 100ml, begint u met het plaatsen van 3 stokjes. Indi­en u een intensere geur wenst, kan u er telkens een stokje bij plaatsen, met een maximum van 6 stokjes.

Bij de geurverdeler van 350ml, begint u met het plaatsen van 9 stokjes. In­dien u een intensere geur wenst, kan u telkens een stokje bij plaatsen, met een maximum van 18 stokjes. 

 

Wat maakt jullie geurdispensers zo speciaal?

In tegenstelling tot andere geurdispensers in de markt, is de Pure Fragrance geurdispenser geen massaproduct. De Pure Fragrance geurdispensers worden stuk per stuk geproduceerd, met heel veel aandacht voor hun zeldzame en unieke karakter. Je ontdekt meteen de hoge kwaliteit van onze dispensers, zodra je het aroma van onze oliën inademt. Bovendien zijn onze geurdispensers erg geconcentreerd, zodat ze voor een langere periode werken. Alle ingrediënten zijn veilig en voldoen aan de richtlijnen van de IFRA (International Fragrances Association).

 

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën zijn geconcentreerde aromatische vloeistoffen die geëxtraheerd worden uit uit natuurlijke bronnen zoals fruit, bloemen, bladeren en kruiden, bomen en wortels. Deze oliën zijn wijdverspreid in de parfum industrie en hebben heel wat voordelige eigenschappen.

 

Wat als ik gaan werken ben of als ik op vakantie ben, blijft de dispenser dan geur verspreiden?

Door eenvoudigweg de stokjes uit de dispenser te halen en aan de kant te leggen, stopt de dispenser met het verspreiden van de geur. Als je terug thuis bent stop je de stokjes eenvoudigweg terug in de dispenser, en de geur zal zich opnieuw verspreiden door je woning.

 

Kan ik de dispenser opnieuw vullen met olie wanneer die leeg is?

Ja dat kan zonder probleem. Als je dezelfde geur/olie neemt dan moet je de geurverdeler niet uitwassen. Gebruik je wel een andere geur/olie, raden wij aan om de geurverdeler even uit te wassen met een simpele zeep. Telkens de stokjes vervangen bij het vervangen van een olie.

 

Mijn Pure Fragrance dispenser lijkt niet meer te werken, ik ruik de geur niet meer. Hoe komt dit?

Dit kan mogelijke factoren hebben. Of je gebruikt te weinig stokjes voor de oppervlakte of je bent de geur al ‘gewoon’.

Het is zeker niet de bedoeling dat de geur té intensief is. In de natuur vang je de geur in het begin op en na verloop van tijd riek je het niet meer. Pure Fragrance heeft hetzelfde principe.

 

Hebben katoenen geurdispensers echt een goed effect op ons lichaam en op onze geest?

Ja, aroma bereikt het en beïnvloedt onze diepste instincten. De studie van geuren en hun effect op de geest, de gemoedstoestand en de gezondheid wordt de 'Aromacology' genoemd. Deze term werd in 1989 bedacht door het 'Sense of Smell' instituut, om de positieve effecten van aroma's op het menselijk gedrag te bewijzen. Onze geuren zijn zorgvuldig samengesteld om je te verjongen, om je te relaxen en om je geest meer energie te geven.

 

Veiligheidsadvies

  • De olie mag niet in contact komen met huid, ogen en kleding.
  • Houd de verstuiver buiten het bereik van kinderen en huisdieren.
  • De olie mag je niet inslikken.
  • De olie is ontvlambaar en moet dus uit de buurt worden gehouden van vuur.