F.A.Q

 


Hoe werkt een katoenen geurverspreider?


Katoenen geurverspreiders werken op basis van katoenen stokjes die essentiële oliën in de lucht verspreiden. Katoen bestaat uit vezels die de olie op de bodem opzuigt, en die via capillaire werking in de lucht verspreidt. Dat gebeurt vanzelf, zonder bijkomende energiebron.

 

Hoeveel stokjes heb ik nodig en hoelang zal de dispenser zijn geur behouden?


Dit hangt af van een aantal factoren. Het belangrijkste is de grootte van de kamer. Alles hangt af van hoeveel geurintensiteit je graag had gewenst, hoeveel je kamer geventileerd is en hoeveel de kamertemperatuur bedraagt.

Hieronder vindt u een tabel met alle info. Zo kan u het juiste product kiezen dat voldoet aan uw behoeften.

 

Ruimte (m²) Aantal stokjes

Geurtijd (100 ml olie)

Totaal 7 stokjes

Geurtijd (250 ml olie)

Totaal 14 stokjes

Geurtijd (500 ml olie)

Totaal 21 stokjes

10 3-4 15-16 weken 28-30 weken 65-70 weken
20 6-8 6-9 weken 18-20 weken 35-40 weken
40 12-14   10-12 weken 18-20 weken
75 20-21     10-12 weken

 

Wat maakt jullie geurdispensers zo speciaal?


In tegenstelling tot andere geurdispensers in de markt, is de Pure Fragrance geurdispenser geen massaproduct. De Pure Fragrance geurdispensers worden stuk per stuk geproduceerd, met heel veel aandacht voor hun zeldzame en unieke karakter. Je ontdekt meteen de hoge kwaliteit van onze dispensers, zodra je het aroma van onze oliën inademt. Bovendien zijn onze geurdispensers erg geconcentreerd, zodat ze voor een langere periode werken. Alle ingrediënten zijn veilig en voldoen aan de richtlijnen van de IFRA (International Fragrances Association).

 

Wat zijn essentiële oliën?


Essentiële oliën zijn geconcentreerde aromatische vloeistoffen die geëxtraheerd worden uit uit natuurlijke bronnen zoals fruit, bloemen, bladeren en kruiden, bomen en wortels. Deze oliën zijn wijdverspreid in de parfum industrie en hebben heel wat voordelige eigenschappen.

 

Wat als ik gaan werken ben of als ik op vakantie ben, blijft de dispenser dan geur verspreiden?


Door eenvoudigweg de stokjes uit de dispenser te halen en aan de kant te leggen, stopt de dispenser met het verspreiden van de geur. Als je terug thuis bent stop je de stokjes eenvoudigweg terug in de dispenser, en de geur zal zich opnieuw verspreiden door je woning.

 

Kan ik de dispenser opnieuw vullen met olie wanneer die leeg is?


Ja dat kan zonder probleem. Vul je de dispenser met dezelfde olie, dan kan je dezelfde stokjes blijven gebruiken. De stokjes gaan verschillende maanden mee. Vul je de dispenser met een andere geur, dan heb je ook nieuwe stokjes nodig.

 

Mijn Pure Fragrance dispenser lijkt niet meer te werken, ik ruik de geur niet meer. Hoe komt dit?


Heb je het gevoel dat je geurdispenser niet meer werkt, dan zijn er verschillende oorzaken mogelijk. Let er ten eerste op dat je de ruimte niet te veel ventileert, dit kan de geur verdrijven. Een tweede oorzaak kunnen de stokjes zijn: als die verschillende maanden oud zijn zijn ze aan vervanging toe. Tot slot word je na enkele maanden ook zo gewoon aan de geur, dat je ze helemaal niet meer ruikt. In dat geval raden we je aan om voor een andere geur te kiezen.

 

Hebben katoenen geurdispensers echt een goed effect op ons lichaam en op onze geest?


Ja, aroma bereikt het en beïnvloedt onze diepste instincten. De studie van geuren en hun effect op de geest, de gemoedstoestand en de gezondheid wordt de 'Aromacology' genoemd. Deze term werd in 1989 bedacht door het 'Sense of Smell' instituut, om de positieve effecten van aroma's op het menselijk gedrag te bewijzen. Onze geuren zijn zorgvuldig samengesteld om je te verjongen, om je te relaxen en om je geest meer energie te geven.

 

Veiligheidsadvies


  • De olie mag niet in contact komen met huid, ogen en kleding.
  • Houd de verstuiver buiten het bereik van kinderen en huisdieren.
  • De olie mag niet in worden geslikt.
  • De olie is ontvlambaar en moet dus uit de buurt worden gehouden van vuur.
  • Raadpleeg uw aromatherapeut voor juiste informatie over aromatherapie.